Zoekmachine marketing

We worden de laatste weken veel meer gevraagd voor zoekoptimalisatie. Klanten willen nu gevonden worden. Dat is nieuw, de site hoeft niet duur als mensen er maar op terecht komen. Het ging natuurlijk altijd al om het bereik maar nu wordt het specifiek door de klant gevraagd. Zoekmachinemarketing, inbound marketing, zoekmachine optimalisatie zijn dus noodzakelijk om nieuwe klanten te bereiken.

Hoe gaat u om met die dingen? Koopt u uw Adwords en forceert u zich omhoog of gaat u voor de route waarin de inhoud van uw site zowel uw lezers als de Google zoekmachinerie verleidt? Adwords zijn op den duur wat kostbaar maar het werkt ontegenzeggelijk, een beetje de botte bijl maar wel een effectieve. Als u stopt met betalen verdwijnt uw klant natuurlijk weer maar voor de korte termijn brengt het veel verkeer over de vloer en dat kan nuttig zijn.

Heeft u een strategie rond tekst en zoekwoorden? Voor de langere termijn kijken wij liever naar de inhoud van uw site en naar de manier waarop de informatie gepresenteerd wordt. Dat werkt jaren lang, ik ga hier niet onze collega's wijzer maken maar dat u hier bent en dit leest zegt wat over de effectiviteit van onze benadering.

Wat denkt u, kop koffie erbij? Dan gaan we er even voor zitten en maken uw online campagne niet alleen mooi maar ook gevonden.